Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

Rafaello

Składniki na ciasto:

  • 4 jajka
  • 8 łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sok z 1 cytryny

Składniki na krem:

  • 400 ml śmietany 30%
  • ok. 150 g wiórków kokosowych
  • 2 opakowania Śnieżki
  • 1 biała czekolada

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj jajka z cukrem na płynną masę (po skończeniu nastaw piekarnik na 180 stopni).
  2. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj całość.
  3. Całość wylej do nasmarowanej masłem tortownicy.
  4. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 30-40 minut, pod koniec pieczenia włącz termoobieg.
  5. Wyjmij ciasto i pozostaw do ostygnięcia, po ostygnięciu nasącz je wodą z sokiem z cytryny.
  6. Podgrzej (bez zagotowania) śmietanę i czekoladę, a na końcu dodaj 100g wiórków kokosowych. Po podgrzaniu pozostaw do schłodzenia.
  7. Dodaj Śnieżkę i ubij całość na płynną masę. Możesz na chwilę wstawić masę do lodówki.
  8. Nałóż masę na ostudzone ciasto.
  9. Posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Zagłosuj na wpis.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.