Przepis na makaron z łososiem wędzonym

Makaron z łososiem

Składniki:

  • 150-200g łososia wędzonego
  • 2 porcje makaronu
  • 1/2 lub cała cebula
  • 200g śmietany 18%
  • sól, pieprz i odrobinę soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Najlepiej zacząć od pokrojenia łososia w niewielkie kawałki, a potem jednocześnie wykonywać kolejne kroki. Przygotowanie makaronu z łososiem
  2. Wstawić makaron.
  3. W małym rondelku podgrzać lekko całe opakowanie śmietany, doprawić solą i pieprzem, a następnie wsypać połowę pokrojonego łososia i podgrzewać jeszcze chwilę (ważne, aby śmietana się nie ścięła).
  4. Na patelni zeszklić cebulę i dodać pozostałą połowę łososia, skraplając go sokiem z cytryny, smażyć przez kilka minut.
  5. Kiedy makaron będzie gotowy, odlać go i przełożyć do niego zarówno zawartość rondelka, jak i patelni, a następnie wszystko zmieszać, po czym nałożyć do miseczek. Można jeszcze posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Zagłosuj na wpis.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *