Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

O autorce

W 2017 r. zdiagnozowano u mnie celiakię i pierwsze miesiące od diagnozy były jednym z najtrudniejszych okresów w moim życiu. Byłam zmuszona praktycznie z dnia na dzień zostać specjalistką od diety bezglutenowej, bo tylko w ten sposób mogłam uniknąć przypadkowych zatruć i wiedziałam, jak skomponować poszczególne posiłki. Zaczęłam więc pochłaniać książki i szkolenia dotyczące nie tylko diety bezglutenowej i wspomnianej choroby, ale dietetyki ogólnie… jednak już nie z musu, tylko z pasji, która się we mnie narodziła 😉

Bloga założyłam jeszcze przed rozpoznaniem celiakii, dlatego w starych przepisach nie uwzględniałam w ogóle potraw bezglutenowych. Systematycznie staram się je edytować i dostosowywać do potrzeb diety bezglutenowej.

Oto szkolenia i wykłady, w których brałam udział w 2017 r.:

  • “Gluten – między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem – studium przypadku” – prowadzący: Damian Parol; organizator: kcalmar.com [październik 2017 r.]
  • “Dieta bezglutenowa bez wymówek” – prowadzący: Marek Witkowski; organizator: kcalmar.com [październik 2017 r.]

Szkolenia, w których brałam udział w 2018 r.:

  • “Jelita jako centrum naszej odporności” – prowadzący i organizator: lek. dent. Oskar Kaczmarek [Olsztyn, kwiecień 2018 r.]
  • “Jak jeść trenując na siłowni” – prowadzący: Bartłomiej Pomorski; organizator: Akademia Dietetyki Sportowej [maj 2018 r.]
  • “Nieswoiste choroby zapalne jelit” – prowadząca: Daria Rządkowska; organizator: kcalmar.com – IV Rajd Nowoczesnej Dietetyki [maj 2018 r.]
  • “Nowatorskie metody leczenia chorób przewodu pokarmowego” – prowadzący: dr Patrycja Szachta i mgr Łukasz Sieńczewski [od kwietnia do lipca 2018 r.]
  • “Praca z pacjentem z chorobami autoimmunologicznymi” – prowadząca: Paulina Ihnatowicz; organizator: kcalmar.com [wrzesień 2018 r.]
  • “V Rajd Nowoczesnej Dietetyki” – organizator: kcalmar.com [październik 2018 r.]; wybrane webinary: “Dialog motywacyjny jako technika pracy dietetyka z pacjentem”“Jelita kontra depresja”, “Insulinooporność – od zespołu”“Trudne przypadki w gabinecie dietetyka” (o diecie Kalibra), “Predyspozycje genetyczne – jak spersonalizować zalecenia dietetyczne”

Oprócz tego, biorę udział w wybranych “kolacjach czwartkowych z ekspertami” dostępnych na platformie kcalmar.com i w transmisjach z wykładów Wszechnicy Żywieniowej (nagrania na YouTube).

Zagłosuj na wpis.