O autorce

W 2017 r. zdiagnozowano u mnie celiakię i pierwsze miesiące od diagnozy były jednym z najtrudniejszych okresów w moim życiu. Byłam zmuszona praktycznie z dnia na dzień zostać specjalistką od diety bezglutenowej, bo tylko w ten sposób mogłam uniknąć przypadkowych zatruć i wiedziałam, jak skomponować poszczególne posiłki. Zaczęłam więc pochłaniać książki i szkolenia dotyczące nie tylko diety bezglutenowej i wspomnianej choroby, ale dietetyki ogólnie… jednak już nie z musu, a z pasji, która się we mnie narodziła 😉

Bloga założyłam jeszcze przed rozpoznaniem celiakii, dlatego w starych przepisach nie uwzględniałam w ogóle potraw bezglutenowych. Systematycznie staram się je edytować i dostosowywać do potrzeb diety bezglutenowej.

Oto szkolenia i wykłady, w których brałam udział:

  • “Gluten – między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem – studium przypadku” – prowadzący: Damian Parol, organizator (kcalmar.com) [październik 2017 r.];
  • “Dieta bezglutenowa bez wymówek” – prowadzący: Marek Witkowski; organizator: kcalmar.com [październik 2017 r.];
  • “Jelita jako centrum naszej odporności” – prowadzący i organizator: lek. dent. Oskar Kaczmarek [Olsztyn, kwiecień 2018 r.];
  • “Jak jeść trenując na siłowni” – prowadzący: Bartłomiej Pomorski; organizator: Akademia Dietetyki Sportowej [maj 2018 r.];
  • “Nieswoiste choroby zapalne jelit” – prowadząca: Daria Rządkowska; organizator: kcalmar.com [maj 2018 r.];
  • “Nowatorskie metody leczenia chorób przewodu pokarmowego” – prowadzący: dr Patrycja Szachta i mgr Łukasz Sieńczewski [od kwietnia do lipca 2018 r.].

Oprócz tego, biorę udział w wybranych “kolacjach czwartkowych z ekspertami” dostępnych na platformie kcalmar.com i w transmisjach z wykładów Wszechnicy Żywieniowej.

Zagłosuj na wpis.