Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

Guacamole z awokado

Guacamole awokado
Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado (miękkie)
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli himalajskiej, koperku, bazylii i majeranku
  • kilka kropel cytryny lub limonki

Potrzebne będą:

  • miska, widelec, łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Obieramy awokado (tniemy na środku i je obracamy) i łyżeczką wyskrobujemy wnętrze.
  2. Wnętrze awokado przerzucamy do miski i ugniatamy bardzo dokładnie widelcem, żeby nabrało kremowej konsystencji.
  3. Drobno pokrojony czosnek, suszone zioła, szczyptę soli łączymy razem z kremem awokado i dokładnie mieszamy. Na koniec skraplamy lekko cytryną lub limonką.

Dip doskonale sprawdza się jako przystawka z domowymi chipsami  lub do posmarowania wafla gryczanego.

Zagłosuj na wpis.



2 thoughts on “Guacamole z awokado”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.