Guacamole z awokado

Guacamole awokado
Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado (miękkie)
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli himalajskiej, koperku, bazylii i majeranku
  • kilka kropel cytryny lub limonki

Potrzebne będą:

  • miska, widelec, łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Obieramy awokado (tniemy na środku i je obracamy) i łyżeczką wyskrobujemy wnętrze.
  2. Wnętrze awokado przerzucamy do miski i ugniatamy bardzo dokładnie widelcem, żeby nabrało kremowej konsystencji.
  3. Drobno pokrojony czosnek, suszone zioła, szczyptę soli łączymy razem z kremem awokado i dokładnie mieszamy. Na koniec skraplamy lekko cytryną lub limonką.

Dip doskonale sprawdza się jako przystawka z domowymi chipsami  lub do posmarowania wafla gryczanego.

Może Ci się również spodoba

2 komentarze

  1. dietka napisał(a):

    Wczoraj zrobiłam do kanapek na kolację – rewelka 😉

  1. 10 lutego 2017

    […] 4.Kiedy chipsy będą chrupiące i nabiorą koloru wyjmujemy z piekarnika i wykładamy na ręcznik papierowy. Chipsy po ostygnięciu są gotowe do jedzenia, przed tym jeszcze doprawiamy je do smaku suszonym koperkiem, granulowanym czosnkiem i szczyptą soli. Polecam jeść je z dipem Guacamola. […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *