Domowe płatki śniadaniowe (bezglutenowe)

Bezglutenowe płatki śniadaniowe

Bezglutenowe płatki śniadaniowe

Autorski, bezglutenowy przepis to domowe płatki śniadaniowe. Niestety popularne płatki dostępne w sklepie są wytwarzane z mąki pszennej, dlatego mają gluten. Z tego względu ich nie jadam, poza tym nie są tak zdrowe jak mówią producenci – dużo w nich cukru i zbędnych dodatków. Moje płatki nie mają w sobie żadnej z tych rzeczy!

Składniki:
– szklanka mąki jaglanej
– 3 łyżki kakao
– 40 g oleju kokosowego
– 1 banan

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę. Formujemy kuleczki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Płatki najlepiej smakują z mlekiem.

Autorka: Magda Drwal

 

Przepis bierze w udział w Konkursie na najciekawszy przepis bezglutenowy.

Liczba osób:226 zagłosowała na ten przepis.

Author: Przepisy użytkowników