Ciasteczka herbatnikowe

Przepis pochodzi ze strony kuchnialidla.pl/product/mazurek-migdalowo-kajmakowy W zeszłym roku robiłam całe ciasto wg tego przepisu, a teraz zachciało mi się samych ciasteczek herbatnikowych, które zostały użyte jako rozetki wokół ciasta kruchego.

Składniki:

  • 150 g margaryny
  • 100 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 200-250 g mąki pszennej

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksować margarynę z cukrem pudrem.
  2. Dodać do tego jajka i mąkę, dalej miksując na gładką masę.
  3. Napełnić ciastem tubę do kremów i wyciskać na papier do pieczenia różne kształty.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec z termoobiegiem ok. 15 minut, aż ciasteczka się zrumienią.
Zagłosuj na wpis.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *