Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

Przepisy na posiłki bezglutenowe ze zdjęciami i artykuły

Ciasteczka herbatnikowe

Przepis pochodzi ze strony kuchnialidla.pl/product/mazurek-migdalowo-kajmakowy W zeszłym roku robiłam całe ciasto wg tego przepisu, a teraz zachciało mi się samych ciasteczek herbatnikowych, które zostały użyte jako rozetki wokół ciasta kruchego.

Składniki:

  • 150 g margaryny
  • 100 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 200-250 g mąki pszennej

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksować margarynę z cukrem pudrem.
  2. Dodać do tego jajka i mąkę, dalej miksując na gładką masę.
  3. Napełnić ciastem tubę do kremów i wyciskać na papier do pieczenia różne kształty.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec z termoobiegiem ok. 15 minut, aż ciasteczka się zrumienią.
Zagłosuj na wpis.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.